Arhiv 2014.

Rezultati akcije prikupljanja pomoći
za siromašne sugrađane
od 29. prosinca 2014.

I "Stomatološka ordinacija dr. Luka Lubina" uključila se u akciju prikupljanja pomoći za naše siromašne sugrađane.
U ponedjeljak, 29. prosinca 2014., dr. Lubina i njegov tim primali su pacijente te su prikupljeni iznos darovali Caritasu Župe sv. Ante Padovanskog u Kninu.
Zahvaljujemo svima koji su taj dan svojim dolaskom sudjelovali u ovoj akciji. Posebna zahvala dr. Lubini i njegovim suradnicima koji su svojim vrijednim radom prikupili ovu hvale vrijednu donaciju.

Rezultati akcije prikupljanja pomoći
za siromašne sugrađane
od 19. prosinca 2014.

Gđa. Andrea Šimić u svom frizerskom salonu „Ko te šiša“ u Ul. kralja Zvonimira br. 3, u petak, 19. prosinca 2014. provela je akciju prikupljanja pomoći za siromašne kninjane za koje se skrbimo preko Caritas župe sv. Ante i Caritasove pučke kuhinje.
Kao i prethodna akcija prikupljanja pomoći od 15. prosinca, i ova je bila jako uspješna te je prikupljeno 2.474,50 kn, koje je gđa. Andrea u prostorijama našega župnog Caritasa 22. prosinca predala djelatnici Caritasa gđi. Jeleni Matijević.
Zahvaljujemo svima koji su taj dan izabrali za osobno uređivanje i svojim dolaskom u frizerski salon sudjelovali u ovoj akciji. Posebna zahvala gđi. Andrei i njezinim djelatnicama koje su svojom vrijednim radom prikupile ovu hvale vrijednu donaciju.

Prodaja kolača

Članovi Frame su 21. prosinca 2014. prodajom kolača prikupli 1.520,00 kn za potrebe Caritas naše župe.
Od srca svima hvala !

JOŠ JEDNA akcija prikupljanja pomoći
za siromašne sugrađane
u ponedjeljak, 29. prosinca 2014.

U akciju prikupljanja pomoći za naše siromašne sugrađane uključuje se i Stomatološka ordinacija dr. Luke Lubina.
U ponedjeljak 29. prosinca 2014. pacijenti koji žele estetske bijele plombe ili poliranje i profesionalno čišćenje zubi mogu to učiniti u Ordinacij.
Pacijenti se ipak moraju naručiti po terminima kako bi svatko dobio što kvalitetniji tretman na broj mobitela 091/266-2059.
Akcija će se obavljati, kao i do sada, tako što će vlasnik cjelokupnu zaradu koju ostvari taj dan darovati siromašnim Kninjanima o kojima se skrbimo preko Caritasa župa sv. Ante i Caritasove pučke kuhinje.
Pozivamo sve zainteresirane koji, na taj način, svojim sudjelovanjem žele poduprijeti ovu hvale vrijednu akciju, da dođu u Stomatološku ordinaciju dr. Luke Lubine.

NOVA akcija prikupljanja pomoći
za siromašne sugrađane
u petak, 19. prosinca 2014.

U petak, 19. prosinca 2014. gđa. Andrea Šimić će u svome frizerskom salonu „Ko te šiša“ u Zvonimirovoj ulici br. 3 provest NOVU AKCIJU prikupljanja pomoći za naše siromašne sugrađane.
Akcija će se obavljati, kao i prvi puta, tako što će vlasnica cjelokupnu zaradu koju ostvari taj dan darovati siromašnim kninjanima o kojima se skrbimo preko Caritasa župa sv. Ante i Caritasove pučke kuhinje.
Pozivamo sve zainteresirane koji, na taj način, svojim sudjelovanjem žele poduprijeti ovu hvale vrijednu akciju, da dođu u frizerski salon „Ko te šiša“ na uređivanje.

Rezultati akcije prikupljanja pomoći
za siromašne sugrađane
od 15. prosinca 2014.

U ponedjeljak, 15. prosinca 2014., gđa. Nikolina Josipović u svom frizerskom salonu „Nina“ u Vukovarskoj ulici br. 3, provela je akciju prikupljanja pomoći za siromašne kninjane za koje se skrbimo preko Caritas župe sv. Ante i Caritasove pučke kuhinje.
Akcija je bila jako uspješna i tom prigodom je prikupljeno 2.388,00 kn, koje je gđa. Nikolina 16. prosinca predala u prostorijama našega župnog Caritasa.
Zahvaljujemo svima koji su taj dan izabrali za osobno uređivanje i svojim dolaskom u frizerski salon sudjelovali u ovoj akciji. Posebna zahvala gđo. Nikolini i njezinim djelatnicama koje su svojom vrijednim radom prikupile ovu hvale vrijednu donaciju.

Akcija pomoći siromašnim sugrađanima
u ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

U ponedjeljak, 15. prosinca 2014. gđa. Nikolina Josipović, u svom frizerskom salonu ˝Nina˝ u Vukovarskoj ulici br. 3 uobičajeno će obavljati svoj posao uređivanja naših sugrađana.
Cjelokupnu dnevnu zaradu darovat će siromašnim Kninjanima o kojima se skrbimo preko Caritasa Župe sv. Ante i Caritasove pučke kuhinje.
Nadamo se da ćete se odazvati i svojim sudjelovanjem poduprijeti ovu hvale vrijednu akciju.

Božić 2014.
Zamolba za karitativnu pomoć

Poštovani i dragi naši dobročinitelji!
Obraćam Vam se u ovo pred adventsko vrijeme sa iskrenom zahvalnošću za sve što ste učinili do sada pomažući siromašne za koje skrbimo preko našega Caritasa, ali i sa zamolbom kojom Vas želim potaknuti i ovoga Božića na pomoć siromašnima u Kninu.
Advent – Došašće označava početak vremena radosnog iščekivanja nas vjernika, tijekom kojega se moramo više posvetiti jedni drugima, svojim bližnjima i kršćansko suosjećanje prema svim ljudima koji trpe zbog bolesti, osamljenosti a naročito zbog siromaštva. Svaki vjernik od Božića je naučio da nije zlo kada se dijete rodi u siromaštvu, kao što se Isus rodio, kada može računati s ljubavlju svojih bližnjih.


Druga nacionalna akcija
„Kruh sv. Elizabete“ za Knin

Hrvatsko nacionalno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda (OFS-a) – zajedno s kninskim Caritasom – organizira nacionalnu akciju „Kruh sv. Elizabete“.
Uoči blagdana sv. Elizabete, ponedjeljak, 17. studenoga 2014., ispred franjevačkih crkava – i na drugim javnim mjestima – prikupljat će se trajne namirnice i/li novac za potrebne u Kninu.
Cilj akcije je razveseliti siromašne i usamljene Kninjane u vremenu Došašća paketom hrane, higijenskih i kućanskih potrepština te potaknuti bratstva da na ovaj način naglašenije proslave blagdan sv. Elizabete.14 godina djelovanja
Caritasa župe sv. Ante Knin

Od 11. listopada 2000. do 10. studenoga 2014.

Caritas župe sv. Ante Knin osnovan je 11. listopada 2000. godine, a Caritasova pučka kuhinja je blagoslovljena i otvorena 21. ožujka 2001.godine. Od osnutka pa do danas u pučkoj kuhinji je pripremljeno i podijeljeno preko 435.000 topla obroka, a od toga broja je 37.000 obroka (od 23. srpnja 2009. kada je počeo program) dostavljeno na kućne adrese starim, bolesnim i invalidnim osobama koji po tople obroke ne mogu doći u pučku kuhinju. Sada se u pučkoj kuhinji svakodnevno skuha i podjeli 105 toplih obroka, od kojih se 27 obroka dostavlja na kućne adrese.Caritas
dijeli mandarine i jabuke

Naš Caritas je u posljednjih par dana od dobročinitelja dobio oko 4,5 t mandarina i 6 t jabuka. Dio mandarina i jabuka već je podijeljen u Caritasovoj pučkoj kuhinji, te na skladištu mnogobrojnim korisnicima Caritasove karitativne pomoći i ostalim potrebnima u Kninu. U narednim danima nastavit će se podjela preostalih mandarina i jabuka.Besplatno šišanje u Caritasu

Obavještavamo korisnike Caritasove karitativne pomoći, da od 7. listopada 2014. Caritas organizira besplatno šišanje.
Prednost će imati djeca naših korisnika. Na šišanje doći čiste kose, jer nemamo uvjete za pranje.
Šišanje će se obavljati u prostorijama župnog Caritasa u Ulici 7. gardijske brigade br. 9. utorkom i srijedom u vremenu od 8 – 12 sati.

Pomoć za poplavljena područja

Kninski Caritas prikupio je oko 7 t trajne hrane, vode, higijenskih potrepština (sredstva za osobnu higijenu, dezinfekcijskih sredstava, sredstava za čišćenje i dr.), hrane i pelena za bebe, posteljine, rabljene odjeće i obuće, kupljeno je i donjeg veša od prikupljenih 2.560,00 kn i 100,00 €.

Dio pomoć od 3,5 t dostavljen je Župi sv. Ilije proroka u Novom Šeheru i župi Maglaj u BiH.

Istu količinu pomoći smo pokušali odvesti u Župu sv. Mihovila Arkanđela u Varešu za nastradale u tom dijelu Bosne i Hercegovine ali nakon pet dana boravka u Varešu - pored svih nastojanja i pokušaja - zbog nerazumijevanja carinskih službi u Sarajevu, istu smo, na žalost, morali vratiti natrag u Hrvatsku.

Vraćenu pomoć i ostalu koju su prikupili u župama Drniš i Kistanje dostavili smo u Župu sv. Jakova apostola u Gunji.

Dobitnici "Uskrsne karitativne lutrije"

U samostanu je u ponedjeljak, 21. travnja 2014., održano javno izvlačenje dobitnika "Uskrsne karitativne lutrije".Caritas Knin je župni Caritas

Radi interesa javnosti, objavljujemo ispravak netočne informacije objavljene u "Slobodnoj Dalmaciji" od 5. travnja 2014., u članku pod naslovom "2000 Splićana ne bi preživjelo bez Caritasa" (str. 2.). U članku je posve krivo navedeno da se radi o "gradskom Caritasu". U javno dostupnom Pravilniku Caritasa u prvoj rečenici navodi se da se radi o župnom Caritasu, odnosno o "Caritasu Župe sv. Ante Padovanskog".

Zamolba za karitativnu pomoć
za Uskrs 2014.

U ovo korizmeno vrijeme, ovom zamolbom pozivam i Tebe čitatelju ove zamolbe i potičem na djelatnu ljubav i pomoć obiteljima koje se nisu u stanju same nositi s oskudicom, bolešću i raznim drugim životnim poteškoćama. Siromašni za koje skrbimo trebaju Tvoju pomoć.TV prilog o kninskom CaritasuCaritas Knin

 
 
 
 

Obavijesti

 • Ponedjeljak, 25. ožujka 2019.- svetkovina je Navještenja Gospodinova - Blagovijest
  • Svete mise su:
  - 7 h u crkvi sv. Ante
  - u 9,30 i 18 h u Gospinoj crkvi
  • 19,30 h u Gosponij crkvi susret je glumaca "Muke"
 • Utorak, 26. ožujka 2019.
  • 18 h u Gospinoj crkvi, poslije mise pobožnost "Trinaest utoraka sv. Anti"
 • Četvrtak, 28. ožujka 2019.
  • Četvrtkom je Euharistijsko klanjanje iza večernje svete mise, posebno ga preporučamo u Korizmi
 • Petak, 29. ožujka 2019. - Četvrti korizmeni petak
  • 17,15 h - pobožnost križnog puta, a poslije misa u Gospinoj crkvi
 • Subota, 30. ožujka 2019.
  • 10 h - susret ministranata u samostanskoj dvorani
  • 11 h - u Gospinoj crkvi je pjevanje za dječiji zbor
  • 19 h - u općinskoj vjećnici u Kistanjama upriličit će se predstavljanje knjige o bl. Alojziju Stepincu „Viktor, kardinalova pobjeda“, autora Marlona Macanovića.

Aktualno

 • 31. ožujka 2019.- Večernje svete mise
  • Od nedjelje, 31. ožujka 2019. večernje svete mise slavimo u 19 sati
 • 6. ožujka do 14. travnja 2019.- „40 dana za život“
  • Korizmena kampanja molitvene incijative „40 dana za život“ počinje 6. ožujka i traje do 14. travnja u Kninu. Uključite se u molitve i svojom prisutnošću svaki dan od 8 do 15 sati ispred Opće bolnice "Hrvatski ponos".
 • 6. do 10. svibnja 2019.- Zaručnički tečaj
  • Kninski dekanat organizira zaručnički tečaj u Kninu od 6. do 10. svibnja 2019., a koji će se održavati u samostanskoj dvorani. Predavanja se održavaju od ponedjeljka do petka s početkom u 20 h
 • Hrvatska katolička mreža
  • Počela je s radom Hrvatska katolička mreža, vjerski portal koji možete pratiti na stranici www.hkm.hr

CARITAS


PASTORALNI CENTAR


EMISIJA "SUSRET"

GLASNIK SV. ANTE