Odgovor na upit za pojašnjenje dokumentacije
14. studenoga 2016.

Odgovor na upit za pojašnjenje dokumentacije iz javne nabave hrane za pakete s hranom i higijenskim proizvodima
Evidencijski broj nabave: 01/16
Broj ugovora: 5.0.

UPIT:
Molimo Vas da pojasnite stavku:
22. SEZONSKO POVRĆE
23. SEZONSKO VOĆE
Trebali bi znati točno koje sezonsko voće i povrće, iz razloga što može biti velika razlika u cijeni.

ODGOVOR NA UPIT:
Planirane su slijedeće vrste povrća i voća:
22. SEZONSKO POVRĆE: paprike, rajčica, svježe mahune, špinat, zelena salata, mrkva, kupus mladi svježi, kelj, cvjetača, blitva, ...
23. SEZONSKO VOĆE: jabuke, kruške, nektarina, mandarina, naranča, grožđe, banane, ...
Prilikom isporuke povrća i voća treba voditi računa o raznolikosti ovisno o godišnjem dobu, dostupnosti, ujednačesnosti kvalitete (klasa I.), a za svaku pojedinačnu isporuku dogovarat će se s Naručiteljem.


Obavijest o nabavi
10. studenoga 2016.

Caritas župe sv. Ante Knin objavljuje poziv za prikupljanje ponuda za javno nadmetanje za kupnju hrane i higijenskih poroizvoda za pakete s hranom i higijenskim proizvodima:
KUPNJA HRANE:

KUPNJA HIGIJENSKIH PROIZVODA:


Fra Marko Duran potpisao Ugovor o financiranju u okviru FEAD-a
30. rujna 2016.


Fra Marko Duran potpisao Ugovor o financiranju u okviru natječaja "Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebnijim osobama podjelom hrane i osnovne materijalne pomoći" iz Fonda europske pomoći za najpotrebnije.

"Uskrnom karitativnom lutrijom" prikupljeno 9.197,00 kn

U ponedjeljak, 28. ožujka 2016. u 17 h u samostanskoj dvorani održano je javno izvlačenje „Uskrsne karitativne lutrije“ koju je oraginzirala župa, a sav prihod (9.197,00 kn) od prodaje srećki namjenjen je je kninskom Caritasu.
Hvala svima.
Popis dobitnika:

Besplatno šišanje u Caritasu

Od utorka, 22. ožujka 2016. Caritas organizira besplatno šišanje za korisnike karitativne pomoći.
Šišanje će se obavljati u prostorijama župnog Caritasa u Ulici 7. gardijske brigade br. 9. svakog utorka u vremenu od 9 – 12 sati.
Na šišanje je potrebno doći čiste kose.

Uskrsna karitativna lutrija

Naša Župa organizira „Uskrsnu karitativnu lutriju“, a sav prihod od prodaje srećki uplatit će se kninskom Caritasu.
Podržite akciju kupnjom srećke za 10 kn i osvojite vrijedne nagrade.


Djelovanje kninskog Caritasa
kroz 2015. godinu

Broj obitelji koje su tražile pomoć od našega Caritasa nastavio je rasti i u 2015. godini. Iako se 263 obitelji koje su u 2014. dobivale pomoć u 2015. godini nisu više obraćale za pomoć, ipak se broj obitelji povećao za 22 jer je pomoć zatražilo 285 novih obitelji (ili onih koje su ranije dobivale pomoć i uspjeli su sebi osigurati normalan život, ali su ponovno upali u siromaštvo), tako da se Caritasu za pomoć obratilo 941 obitelji, te im je jednom ili u više navrata pomognuto 4.405 puta s obiteljskim paketima hrane i higijene (samo je za Uskrs podijeljeno 513, a za Božić 516 obiteljska paketa), novoj i rabljenoj odjeći i obući, kupovinom lijekova, pripomoći u putnim troškovima za odlazak na liječničke preglede, i drugom karitativnom pomoći.


Podijeljeno 516 obiteljskih paketa za Božić

Uz pomoć dobročinitelja i za ovaj Božić 2015. za 516 obitelji sa 1473 člana naš Caritas je uspio pripremiti i podijeliti obiteljske pakete s osnovnim živežnim namirnicama (brašno, ulje, šećer, sol, riža, tjestenine…) i higijenom.
Isto tako u Caritasovoj pučkoj kihinji se svakodnevno pripremi i podijeli 87 topla obroka, od čega se 16 obroka dostavlja na kućnu adresu (većinom u obližnji Golubić) onima koji zbog starosti, bolesti ili udaljenosti sami ne mogu po njega doći u pučku kuhinju.
Iskreno i od srca zahvaljujem svim našim dobročiniteljima na ljubavi i pomoći koju su iskazali svojim darovima za potrebe siromašnih u Kninu za Božić i tako doprinijeli djelovanju našega župnog Caritasa i pučke kuhinje, ublažili siromaštvo i dali nadu onima koji žive u bijedi.
.

Zamolba za karitativnu pomoć
za Bozić 2015.

Drage neše dobročiniteljice i dobročinitelji!
Cijeneći Vaš dosadašnji doprinos u donacijama koje su uvelike doprinijele radu Caritasa župe sv. Ante i Caritasove pučke kuhinje u Kninu, obraćam Vam se ovom zamolbom i molim Vas da nam i sada pred Advent i nadolazeći Božić pomognete, prema Vašim mogućnostima.


Caritas podijelio 8,5 t raznog povrća


Caritas župe sv. Ante Knin je tijekom mjeseca lipnja podijelio skoro 8,5 t raznog svježeg povrća (tikvice, krastavci, paprike, mladi kupus, krumpir i rajčice).Podjela povrća
25.6.2015.


.
.


Caritasa župe sv. Ante Knin
pomogao 735 obitelji

Caritas župe sv. Ante Knin u prvih pet mjeseci ove godine (1.1. - 31.5.2015.) pomogao je 1.974 puta 735 obitelji sa 2.010 članova. Od čega sa 1.196 obiteljska paketa hrane i higijene, 215 puta sa rabljenom odjećom i obućom, te 563 puta sa ostalom pomoći (voćem, povrćem, novčano kupnjom lijekova, za odlazak na liječničke preglede u drugi grad, kućanskim potrepštinama, drvima za ogrjev, kumstvo "5 za 1" i drugom karitativnom pomoći.

"Uskrsna karitativna lutrija"
izvlačenje dobitnika

U 12 sati, 6. travnja 2015. u samostanskoj dvorani održano je javno izvlačenje „Uskrsne karitativne lutrije“ koju je oraginzirala župa, a sav prihod od prodaje srećki u iznoso od 15.010,00 kn uplaćen je kninskom Caritasu.
Hvala svima.
Popis dobitnika:

"Uskrsna priča"
Predstava humanitarnog karaktera

HKD "Napredak" Knin u četvrtak, 26. ožujka 2015. u Domu Hrvatske vojske u 19 sati izvodi predstavu humanitarnog karaktera "USKRSNA PRIČA"

Gostuje i Etno udruga Petrovo polje

Na ulazu će se prodavati srećke za "Uskrsnu karitativnu lutriju" koju organizira naša župa.
Sav prihod od prodaje srećki uplatit će se našem župnom Caritasu koji pomaže 919 obitelji ili oko 2548 siromaha, a u Caritasovoj pučkoj kuhinji svaki dan se kuha 102 topla obroka. Od tih 102 topla obroka, 26 obroka dostavljamo starim, bolesnim i nemoćnim osobama u njihov dom.
Pozivamo vas da dođete na predstavu i podržite akciju kupnjom srećki za 10 kn i osvojite vrijedne nagrade.

Zamolba za karitativnu pomoć
za Uskrs 2015.

U ovo korizmeno vrijeme, vrijeme nade, uskrsne radosti i mira, želim Vas zamoliti, da pred ovaj veliki blagdan uskrsnuća Kristova otvorite svoja srca i svojim darom pomognete siromašne obitelji za koje skrbimo preko našega župnog Caritasa i pučke kuhinje. Neka Vaš dar bude izraz ljubavi i želje, da kroz molitvu, post, odricanje i darivanje potrebitih u korizmi, osjetite duboko dioništvo u trpljenju siromašnih, kako biste se što više suobličili muci i uskrsnuću Kristovu.

Djelovanje kninskog Caritasa
kroz 2014. godinu

Broj potrebnih obitelji kojima Caritas pomaže redovno ili povremeno povećao se i kroz proteklu 2014. godinu. Iako se 213 obitelji koje su u 2013. dobivale pomoć u 2014. godini nisu više obraćale Caritasu, ipak se broj obitelji povećao za 82 jer je pomoć zatražilo 295 novih obitelji (ili onih koje su ranije dobivali pomoć u Caritasu i uspjeli su sebi osigurati normalan život, ali su ponovno upali u siromaštvo što zbog gubitka posla, ili blokade računa, ili što im poslodavci neredovno isplaćuju zasluženu plaću), tako da se Caritasu za pomoć obratilo 919 obitelji, te im je pomognuto 3.910 puta s obiteljskim paketima (hrana i higijena), pripomoći u putnim troškovima za odlazak na liječničke preglede, kupovinom lijekova, medicinskih pomagala, rabljenim i novim kućanskim aparatima (frižiderima, štednjacima,…), novoj i rabljenoj odjeći i obući, i drugom karitativnom pomoći.

Aktivnosti kninskog Caritasa
za Božić 2014.

Naš Caritas je i za ovaj Božić uz pomoć dobročinitelja uspio pripremiti i podijeliti 460 obiteljskih paketa s osnovnim živežnim namirnicama i higijenom (brašno, ulje, šećer, sol, riža, tjestenine…).
Osim obiteljskih paketa u predbožićno vrijeme korisnicima Caritasove karitativne pomoći i ostalim potrebitima u Kninu i okolnim mjestima podijeljeno je: 13 t jabuka, 7 t mandarina, oko 1 t raznog voća (limuna, šipka, grejpa, klementina), 5 t krumpira i blizu 2,3 t drugog povrća (tikvica, kelja, brokula, cvjetače, kupusa), te 1 t svježe ribe.

 
 
 
 
 • Blagoslov obitelji

  • • Bliži se vrijeme blagoslova obitelji pa pozivamo sve one koji su promjenili adresu boravka da nam na vrijeme dostave točne podatke, to možete učiniti iza misa ili u župnom uredu
 • Obavijesti

  • Ponedjeljak, 20. studenoga 2017.
   Župni vjeronauk za prvopričesnike u dvorani samostana sv. Ante:
   - 10:00 h prijepodne
   - 15:00 h i 16.00 h poslijepodne
   • 19:30 h - u dvorani samostana sv. Ante susret je Frame.
  • Utorak, 21. studenoga 2017. - blagdan je Prikazanja BDM, Gospa od zdravlja
   • Pola sata prije večernje mise u 18 h je krunica za bolesnike, a nakon mise će teži bolesnici moći pristupiti sakramentu bolesničkog pomazanja.
   • Blagdan Gospe od zdravlja svečano se slavi u Kistanjama.
  • Srijeda, 22. studenoga 2017. - blagdan je sv. Cecilije, mučenice, zaštitnice pjevača

  • Petak, 24. studenoga 2017.
   Župni vjeronauk za krizmanike u dvorani samostana sv. Ante:
   - 10:00 h prijepodne
   - 15:00 i 16:00 h poslijepodne
  • Subota, 25. studenoga 2017.
   • 10 sati - susret je ministranata u samostnskoj dvorani sv. Ante
   • 11 sati probe su dječjeg zbora u samostanskoj dvorani sv. Ante, pozivamo sve osnovnoškolce da se priključe dječjem zboru.
  • Nedjelja, 26. studenoga 2017.- svetkovina Krista Kralja
   • U crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu u 10,30 h biti će ređenje 10-orice Đakona među njima je i naš Fra Dejan Međugorac.
 • Najava

  • • Najavljujemo bogati duhovni program u Adventu: imat ćemo razne radionice, humanitarne projekte, duhovne koncerte i na kraju duhovnu obnovu, koji će se održavati u Gospinoj crkvi svake adventske subote, o svemu ćete biti na vrijeme obavješteni.
 • Aktualno

  • Orgulje za Gospinu crkvu
   • Započinjemo akciju prikupljanja novčanih sredstava za nove klasične orgulje.
   Svoje priloge možete uplatit na žiro račun
   IBAN HR82 2330 0031 1001 1907 1 kod Splitske banke s naznakom: "za orgulje"
  • Likovna radionica za djecu
   • Svake srijede u dvorani Gospine crkve u 17:00 h kninski franjevci organiziraju besplatne likovne radionice za djecu.

CARITAS

PASTORALNI CENTAR

EMISIJA "SUSRET"


GLASNIK SV. ANTE


ARHIV