Knin: Duhovni kapitul Frame (1)

U Kninu je u petak, 8. studenoga 2013., započeo Četvrti duhovni kapitul Franjevačke mladeži Zadarsko-šibenskog područnog bratstva, na kojem sudjeluje 80-ak framaša iz sljedećih mjesnih bratstava: Frama Šibenik - Šubićevac, Frama Šibenik - Meterize, Frama Drniš, Frama Lišane, Frama Zadar - Arbanasi, Frama Zadar - Sv. Ivan Krstitelj, Frama Miljevci, Frama Piramatovci, Frama Gračac i naravno domaćini: Frama Knin.

Prije početka kapitula, duhovni asistenti su imali sastanak na kojem se raspravljalo o stanju u područnom bratstvu, kao i o budućim događajima na razini područja i mjesnih bratstava. Sudjelovali su: fra Ivan Lukač, fra Mario Radman, fra Božo Mandarić, s. Rita Maržić, Marko Plavčić i Anita Kosor.

Nakon podjele akreditacija uslijedilo je euharistijsko slavlje u crkvi Sv. Ante Padovanskoga, kojim je predsjedao fra Ivan Lukač, područni duhovni asistent. U koncelebraciji je bio fra Božo i fra Šimun Markulin. Na kraju mise svima se obratio Marko Plavčić, područni predsjednik Frame.

Framaši su večerali u samostanskoj dvorani. Područni predsjednik je svima predstavio program kapitula, a sve je pozdravio predsjednik Frame domaćina: Ante Bračić. Poslije večere framaši su izmolili Večernju iz Časoslova, nakon čega su u crkvi imali klanjanje; koje je predvodio fra Ivan. Uslijedio je rad po skupinama.

Za vrijeme boravka u Kninu, framaši spavaju u OŠ Domovinske zahvalnosti.