Pastoralni pohod mons. Ante Ivasa

Ispunjavajući starodrevni običaj Crkve, mons. Ante Ivas pohodio je Kninski dekanat u srijedu, 28. svibnja 2014. Ispred privremene Gospine crkve dočekao ga je fra Marko Duran, dekan, i svećenici: fra Ante Čavka (župnik Vrpolja), fra Petar Pletikosa (župnik Promine), fra Ivan Buljević (župnik Kijeva), fra Ivan Lukač, fra Šimun Markulin i fra Josip Grgić. Zajedno s vjernim narodom Božjim - članovima župnih zajednica - biskup je na početku ispjevao "Kraljice neba, raduj se" te je procesionalno ušao u crkvu. Nakon kratke molitve u tišini, fra Marko je šibenskom biskupu Ivasu i vjernom narodu ukratko predstavio Dekanat. Potom se o. biskup osvrnuo na stanje u dekanatu te razgovarao s vjernicima o aktualnom stanju u Šibenskoj biskupiji i župama Dekanata, odgovarajući na njihova pitanja.

Nakon susreta sa župnim zajednicama, biskup je - u zajedništvu sa sedam svećenika - predsjedao euharistijskim slavljem, a u homiliji je osobito istakao važnost župne zajednice i potrebu jedinstva među vjernicima. Uime svećenika dekanata, biskupu je zahvalio fra Ante te mu darovao prigodne darove. Liturgijsko pjevanje animirao je župni zbor.

Angažirani vjernici su donijeli hranu za zakusku, a druženje s biskupom je nastavljeno ispred crkve. Tu su mnogi osobno susreli o. biskupa, radujući se njegovu pohodu narodu Kninskog dekanata. Biskup je bio dragi gost i kod kninskih franjevaca u samostanu Sv. Ante Padovanskog, a njegov dolazak obilježili su svečani zvuci zvonâ.