Svetkovina sv. Ante Padovanskog
Procesija Gradom i euharistijsko slavlje

Zvuci zvona u rano jutro 13. lipnja 2014. najavili su svetkovinu sv. Ante Padovanskog, koja je ujedno i Dan Grada Knina. Vjernici su već od 6:30 sati ispunili crkvu Sv. Ante, gdje je fra Ivan Lukač predsjedao euharistijskim slavljem. U 7:30 i 8:30 euharistijskim slavljima predsjedali su fra Ante Čavka i fra Petar Pletikosa.

Zvonjava s kninskog zvonika označila je početak procesije s kipom sv. Ante ulicama Grada Knina, a nakon toga je fra Marko Duran pokadio kip i započeo litanije Svih svetih. Kip su iz crkve iznijeli vatrogasci, a u nošenju su se još izmjenjivali vojnici, učitelji, policajci i članice HKD "Napredak". U procesiji je sudjelovalo oko 500 ljudi, zajedno s predstavnicima gradske i županijske vlasti te predstavnicima javnih ustanova.

Po dolasku procesije u privremenu Gospinu crkvu, kip sv. Ante postavljen je u crkvu i započelo je euharistijsko slavlje, kojim je predsjedao mons. Mile Bogović, gospićko-senjski biskup. Hrvatski radio Knin uživo je prenosio svetu misu. Nakon euharistijskog slavlja uslijedilo je primanje u samostanu i svečani ručak za uzvanike.